„În Timiş, numai cine nu vrea nu are un loc de muncă“

Autor: Adelina Mihai 18.06.2014
Cu un PIB per capita de aproape 10.300 de euro (cu 51% peste media naţională), judeţul Timiş a fost în ultimii ani un „magnet“ pentru industria producătoare de componente auto.

Investiţiile făcute de companii precum Delphi, Con­tinental sau TRW Au­tomotive au îmbună­tă­ţit semnificativ situaţia pieţei muncii din Timiş, unde aproape unu din trei locuitori are un loc de muncă (faţă de situaţia la nivel naţional, unde doar 21% din populaţie lucrează), potrivit noii analize realizate de ZF la rubrica „Eco­nomia judeţelor, la raport“.

„Suntem într-o situaţie fericită, toată lumea face angajări, astfel că s-a ajuns în situaţia în care numai cine nu vrea nu lucrează în judeţul Timiş. (...) Cred că foarte mulţi angajatori din domeniul componentelor auto au venit în Timiş pentru că sunt foarte aproape de autostradă şi au costuri de logistică minime“, spune Horia Bugarin, managing partner al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult din Timişoara. La finalul lunii aprilie a acestui an, rata şomajului în Timiş a fost de sub 2%, în timp ce media naţională se apropia de 6%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ponderea companiilor deţinute de români în totalul firmelor din judeţ

- cea mai mare companie din judeţ ; date financiare, investiţii ; care este cel mai mare angajator din TImiş 

- salariul mediu net în judeţ , impactul autostrăzilor din Ungaria asupra economiei locale