Se pregăteşte Fondul Pro­prie­tatea de exit? Volatilitate maximă pe acţiunile Transelectrica

Autor: Roxana Pricop 20.06.2014
Acţiunile Transelectrica (TEL) au raportat în ultimele şedinţe fluctuaţii ex­tre­me, de la creşteri de 8% până la scăderi de 7% aparent fără un motiv real care să determine această volatilitate.
 
Surse din piaţă susţin că aceste fluctuaţii sunt generate de informaţii că Fondul Pro­prie­tatea ar urma să vândă din acţiunile Trans­electrica. Fondul deţine acum 13,49% din acţiunile Transelectrica, operatorul re­ţelei naţionale de transport energie, şi ar vrea să profite de contextul favorabil creat de ofer­ta publică de vânzare derulată de Elec­trica şi să vândă din acţiunile Transelec­tri­ca. Fondul ar mai fi încercat să vândă ac­ţiu­nile Trans­electrica la începutul anului, însă nu a avut succes. Pachetul de acţiuni Trans­electrica aflat acum în proprietatea fon­dului valorează 202,8 mil. lei, la un preţ de 20,5 lei/acţiune.
 
WikiZF: Profilul companiei Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A.
 
Marţi 17 iunie, la doar o zi de la înce­pe­rea ofertei Electrica, fondul a vândut 4,99% din acţiunile Romgaz pentru 644 milioane de lei. Fondul a vândut acţiunile Romgaz la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă. În acelaşi timp, fondul ar încerca să lichideze şi participaţia de 30% din Conpet (COTE).
 
„Volatilitatea pe acţiunile Transelec­tri­ca este ridicată. Insiderii cunosc anu­mite in­for­maţii şi probabil de aceea sunt fluc­tuaţiile mari de preţ la Trans­elec­trica“, a spus Marcel Mur­goci, director de tranzac­ţio­na­re la firma de bro­keraj Estinvest.