Industria auto şi call centerele vor ajutoare de stat pentru salarii

Autor: Adelina Mihai 20.06.2014
Firmele care încă fac angajări vor să ia ajutoare de stat pentru crearea de locuri de muncă, prin schema de finanţare anunţată de guvern care presupune înfiinţarea a 20 de noi locuri de muncă, dar care trebuie menţinute pentru o perioadă de minimum trei ani (în cazul IMM-urilor) sau cinci ani (în cazul companiilor mari).
 
De la 1 iulie, Ministerul de Finanţe lansează schema prin care se acordă finanţare nerambursabilă pentru noile locuri de muncă înfiinţate de companii, menită să acopere costurile salariale pentru o perioadă de doi ani în procent de 15% pentru firmele din Bucureşti, 35% pentru firmele din Ilfov şi 50% pentru firmele din restul ţării.
 
„Cele mai interesate de această schemă sunt companiile care activează în producţie (automotive, cablaje), în industria serviciilor de call center sau de software“, a explicat Roxana Mircea, managing partner în cadrul firmei de consultanţă în fonduri europene şi scheme de ajutor de stat Rei Finance Advisors. Ea a adăugat că a fost publicat ghidul solicitantului şi că cel mai probabil în cursul lunii iulie se va deschide sesiunea de depunere a documentaţiei.