Kromberg & Schubert a cumpărat spaţiul fabricii din Arad şi extinde producţia

Autor: Cristi Moga 26.06.2014
Producătorul german de componente auto Krom­berg & Schubert, care deţine pe piaţa locală patru fabrici cu afaceri de peste 200 de milioane de euro anul trecut, a decis să cumpere unitatea de producţie din localitatea Chişineu Criş din judeţul Arad, cu intenţia de a-şi extinde activitatea.
 
Germanii aveau închiriată de zece ani hala de producţie aflată pe un teren cu o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi pe care au decis acum să o cumpere, valoarea tranzacţiei fiind estimată la circa 5 milioane de euro. Totodată, germanii cumpără teren adiacent pentru extinderea capacităţii de producţie în cadrul fabricii ce a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 27 de milioane de euro, având aproape 1.000 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
„Proximitatea faţă de coridoarele paneu­ro­pene, pre­cum şi existenţa in­gine­rilor şi a muncito­ri­lor înalt calificaţi în re­giunea de vest a Ro­mâniei cons­tituie argu­mente solide pentru com­paniile de producţie străine, precum şi pentru investitori pen­tru extin­derea activi­tăţii în Ro­mânia“, afirmă Cristina Pop, directorul de­partamentului in­dus­trial al firmei de con­sul­tanţă imobiliară JLL, care a reprezentat vânzătorul în această tranzacţie. Proprietatea se afla în portofoliul firmei Sol­vency Project care, po­trivit informaţiilor de la Registrul Comerţului, este deţinută de socie­tatea WCC România înregistrată în Luxemburg.
 
Kromberg & Schubert mai operează fabrici în Sibiu, Mediaş şi Timişoara, iar potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe germanii au realizat anul trecut în România prin trei firme afaceri cumulate de 205 mil. euro şi un profit net de peste 3 mil. euro, având 5.200 de angajaţi.
 
„Reprezentanţii companiei Kromberg & Schubert sunt foarte mulţumiţi de performanţele productive obţinute în România de-a lungul anilor, aşa că au decis să îşi stabilească permanent operaţiunile lor în Chişineu Criş, pentru a suplimenta capacităţile actuale de producţie. Faptul că dispun deja  de angajaţi instruiţi şi infrastructura dezvoltată şi adaptată nevoilor lor a constituit argumentul forte pentru cumpărarea proprietăţii actuale, în locul schimbării amplasamentului“, a mai declarat Cristina Pop de la JLL.
 
Germanii produc pe piaţa locală cabluri, sisteme electrice şi alte componente auto pentru producători auto din vestul Europei. La nivel mondial, Kromberg & Schubert are peste 30 de fabrici cu mai mult de 26.000 de angajaţi.