Dafora vinde active de circa 28 de milioane de lei ca să acopere pierderile din anii precedenţi

Autor: Ioana Tudor 01.07.2014

Consiliul de Administraţie al firmei de foraj Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a convocat acţionarii într-o adunare generală extraordinară pentru data de 4 august 2014 pentru a aproba vânzarea mai multor bunuri, pentru care cere în total minimum 28 milioane lei.

Măsura vine după ce anul trecut compania a înregistrat pierderi de peste 145 milioane lei, iar capitalurile proprii ale firmei de foraj au ajuns negative, de -50,95 milioane lei, ceea ce înseamnă că datoriile companiei sunt mai mari decât activele contabile, situaţie care o obligă să ia măsuri pentru reîntregirea capitalului.

WikiZF: Profilul companiei Dafora Mediaş

Pentru că banii din vânzarea activelor ar putea să fie insuficienţi, compania ar trebui teoretic să facă şi o majorare de capital. Activele scoase la vânzare nu au legătură cu activitatea de bază a societăţii, se arată într-un anunţ publicat de Dafora pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Pe lista bunurilor care vor fi înstrăinate se află un imobil plus teren de 680 metri pătraţi situat într-o zonă centrală din Bucureşti, evaluate la circa 6 mil. lei, un teren în judeţul Sibiu scos la vânzare cu 5,3 mil. lei, precum şi o hală şi teren în Mediaş (2 mil. lei). Grupul, care include şi Condmag Braşov, şi-a bugetat pentru anul acesta profit de 26,9 mil. lei.