Poliţele RCA şi property le dau cele mai mari emoţii asigurătorilor

Autor: Anelis Baciu 09.07.2014
Despăgubirile pentru daune la proprietăţi şi cele în contul poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) scot din buzunarele asigurătorilor cei mai mulţi bani per eveniment asigurat, fiind frecvente cazurile în care sumele achitate pe o poliţă care costă 400-500 de lei ajung la câteva milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise ZF de companiile de asigurări.
 
Cea mai mare despăgubire achitată în primele cinci luni din 2014 s-a ridicat la 3,9 mil. lei (circa 900.000 de euro). Su­ma a fost plătită de Asirom şi a acoperit pagubele produse în urma unei explozii, care a distrus în totalitate o clădire, dar şi daune pentru vătămări cor­porale şi deces. Tot pe seg­mentul property, Asirom a mai achitat două daune de peste 2,5 mil. lei fiecare.
 
ZF a solicitat date despre ce­le mai mari daune plătite ce­lor mai mari zece companii din pia­ţa de asigurări generale, însă nu­mai Asirom, Allianz-Ţiriac şi Omniasig au oferit in­for­ma­ţii. Allianz-Ţiriac a plătit aproa­pe 2 mil. lei pentru o dau­nă non­auto acoperită prin­tr-o po­liţă de construcţii-mon­taj, în timp ce în cazul Omni­asig cea mai mare despăgubire property s-a situat la 800.000 de lei.