Opt candidaţi s-au înscris pentru un loc în conducerea SIF Transilvania

Autor: Vlad Popescu 11.07.2014

Opt persoane s-au înscris pentru cele şapte locuri de membru în consiliul de supraveghere (CS) al SIF Transilvania (SIF3), printre acestea numărându-se Răzvan Găvăneanu, în prezent preşedinte al CS şi al consiliului de remunerare al SIF3 şi unul dintre acţionarii importanţi ai societăţii, precum şi fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Frăţilă, acţionar şi membru în consiliul de supraveghere al SIF3.

Pe lista candidaţilor pentru noul CS, care este format în prezent din şapte membri, se află şi Ştefan Szabo, vicepreşedintele CS şi preşedintele comitetului de audit al societăţii de investiţii, Gheorghe Luţac, în prezent membru CS, Dumitru Carapiti, membru independent al CS şi membru în Consiliul de Administraţie al operatorului portuar Socep Constanţa, Petru Mihalcea şi Crinu Andănuţ, director general al Allianz-Ţiriac Pensii Private, şi Gabriela Alexe, o apropiată a lui Constantin Frăţilă şi acţionară a SIF3.

Noul consiliului de supraveghere al SIF Transilvania va fi ales în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) convocată pentru data de 11-12 august. Acţionarii au fost convocaţi în adunare la solicitarea lui Frăţilă, care vrea alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere şi scăderea remuneraţiilor conducerii SIF Transilvania. Petru Mihalcea şi Crinu Andănuţ au mai candidat pentru un loc în conducerea societăţii în aprilie, însă alegerile au fost suspendate din cauza unor nereguli din procedura de vot.

Acţiunile SIF Transilvania au scăzut joi pe bursă cu 2,42%, la 0,29 lei, într-o piaţă aflată în scădere pe fondul corecţiei puternice care se manifestă pe pieţele europene. La acest preţ, capitalizarea de piaţă a companiei este de 633,3 milioane lei (144 milioane euro).