Frăţilă cere noi administratori şi la Comcm Constanţa

Autor: Ioana Tudor 15.07.2014

Fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Frăţilă, unul dintre acţionarii principali ai produ­cătorului de betoane Comcm Constanţa (CMCM), a solicitat convocarea AGA pentru alegerea CA al companiei prin vot cumu­lativ. Cererea lui Frăţilă, care deţine direct 11,6% din Comcm, urmează să fie analizată de administratorii companiei, care vor decide asupra convocării AGA.

Potrivit raportărilor, Comcm este controlată de SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6%.

Frăţilă este în conflict cu Mihai Fercală, directorul general al SIF Transilvania. Frăţilă a convocat AGA la SIF Transilvania pentru a alege noi administratori.

În luna aprilie, SIF Transilvania a scos la vânzare pe bursă întregul pachet de acţiuni deţinut la Comcm pentru 33,6 mil. lei (7,6 mil. euro), însă nu a găsit cumpărători. Pre­ţul cerut, de 0,2504 lei/titlu, a fost cu circa 25% mai mare decât preţul din piaţă.

Cele mai recente tranzacţii cu titlurile Comcm s-au tranzacţionat pe 30 iunie, la preţul de 0,1651 lei/titlu. La acest preţ, compania are o capitalizare bursieră de 39 mil. lei (8,8 mil. euro).