Creştere neaşteptată a acţiunilor JPMorgan şi Goldman Sachs, după profituri peste estimări în trimestrul al doilea

Autor: Anca Dumitrescu 15.07.2014

Profitul net al JPMorgan a scăzut cu 7,9%, la 5,99 miliarde de dolari, de la 6,5 miliarde de dolari ăn urmă cu un an. Veniturile au scăzut cu 2,3%, la 25,4 miliarde de dolari.

Rezultatele raportate marţi ar putea fi însă umbrite de întrebările legate de starea de sănătate a directorului general Jamie Dimon, în vârstă de 58 de ani, care a anunţat pe 1 iulie că va urma un tratament cu raze şi chimioterapie pentru cancer la gât. Dimon a spus că prognosticul este excelent şi că va putea lucra în timpul tratamentului de opt săptămâni, dar anunţul a provocat noi întrebări legate de succesorul său la bancă, pe care o conduce din 2006.

Acţiunile JPMorgan sunt în creştere cu 2,1%, în urma publicării rezultatelor financiare.

Profitul net al Goldman Sachs a urcat în mod surprinzător, cu 5%, în trimestrul al doilea, la 2,04 miliarde de dolari, de la 1,93 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind aşteptările analiştilor. Veniturile din operaţiunile de trading a fost sub 25% din câştigul de 19 miliarde de dolari obţinut în 2009, fiind cel mai mic de la declanşarea crizei financiare.

Acţiunile Goldman Sachs sunt în urcare cu 1,3%. De la începutul acestui an, titlurile Goldman Sachs au scăzut cu 5,8%, înregistrând cea mai slabă evoluţie în cadrul indicelui Dow Jones.