Vedem cum economia îşi revine. Persoanele fizice au consumat mai mult. Este o perioadă mult mai bună pentru business

Autor: Adrian Seceleanu 16.07.2014

Piaţa de telefonie mobilă este într-o situaţie mult mai bună decât în urmă cu 3-4 ani, în condiţiile în care clienţii persoane fizice au consumat mai mult, iar revenirea economiei se simte în industrie,  a declarat la emisiunea ZF Live Jean François Fallacher, directorul executiv al Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de comunicaţii.

„Este o perioadă mult mai bună pentru business prin comparaţie cu situaţia de acum trei ani. Businessul chiar este într-o situaţie mai bună, vedem cum economia ţării începe să îşi revină. (…) Creşterea vine în special de pe segmentul consumer“, a declarat Fallacher, adăugând că operatorul şi-a majorat probabil şi cota de piaţă. El nu a oferit detalii despre rezultatele din al doilea trimestru, care vor fi publicate la finele lunii iulie. În primul trimestru veniturile Orange au avansat cu aproximativ 5%. Compania a început „să culeagă roadele“ lansării serviciului de televiziune prin satelit în urmă cu un an de zile, a mai spus Fallacher, fără a oferit însă detalii despre numărul de clienţi.

Întrebat dacă Orange a identificat o ţintă de achiziţii în România, un jucător care să deţină o reţea fixă de comunicaţii, Fallacher a precizat doar că operatorul analizează piaţa şi că dacă vor exista oportunităţi, va acţiona, fără a oferi alte date.

Anul trecut Orange a făcut un profit net de 113 mil. euro la o cifră de afaceri de 981 mil. euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- opinia lui Fallacher despre consum şi infrastructura de telecomunicaţii din România 

- priorităţile Orange pentru acest an; dezvoltarea sectorului cartelelor sim prin care sunt conectate la net sau controlate de la distanţă diferite echipamente

- planurile Orange privind achiziţia drepturilor de difuzare pentru meciurile din Liga I de fotbal şi lansarea serviciilor de transfer de bani Orange Money