Romcarbon Buzău crede că va avea un plus de 26%

Autor: Laurentiu Cotu 17.07.2014
Producătorul de ambalaje din plastic Romcarbon Buzău (ROCE), controlat de investitori taiwanezi, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de peste 180 mil. lei (aproximativ 40 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul trecut.
 
Ponderea cea mai mare în cifra de afaceri a companiei o au produsele destinate industriei alimentare şi agriculturii.
 
„Afacerile noastre sunt sus­ţi­nute de investiţiile reali­zate în ultimii ani în echipamente de pro­ducţie, investiţii care se ri­dică la peste 45 de milioane de lei. Totodată, am completat por­to­foliului de produse exis­tent şi am dezvoltat un sec­tor de produse din materiale reci­cla­te, care va aduce creşteri con­sis­tente în perioada urmă­toa­re“, a declarat pentru ZF Tran­sil­vania Radu Andrei, di­rector general al Romcarbon. Pla­nurile companiei pentru perioada următoare sunt de a creşte vânzările la export, dar şi cota pe piaţa internă, în spe­cial pentru produsele din polistiren expandat şi cele din materiale reciclate.
 
Compania derulează în prezent două proiecte de in­ves­tiţii, în producţia de tăviţe termoformate destinate uzului ali­mentar şi în domeniul reciclării materialelor plastice. Inves­tiţia totală este de 6,5 milioane de euro şi se adaugă celor 8,5 milioane de euro pe care Romcarbon i-a investit în 2012 în fabrica de reciclare a materialelor plastice. Cea de-a doua investiţie a companiei este legată indirect tot de reciclare, în condiţiile în care, în urma achiziţiei liniei de producere a tăviţelor şi caserolelor, se va utiliza materie primă provenită din reciclarea ambalajelor PET.