Compania australiană ADX Energy ia în calcul investiţii de până la 100 milioane de euro în România

Autor: Carol Dan 22.07.2014

"Strângerea de fonduri pentru un proiect bun de dezvoltare de petrol sau gaze naturale nu este însă partea uşoară, problema principală este de a oferi încredere investitorilor noştri că România este o ţară care sprijină activităţile legate de petrol şi gaze naturale şi, prin urmare, activităţile pot fi efectuate într-un mod rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor, în conformitate cu legile şi reglementările româneşti şi ale UE", a declarat agenţiei MEDIAFAX, Paul Fink, directorul tehnic al ADX Energy.

Fink a adăugat că, în funcţie de rezultatele fazei de explorare, cheltuielile ADX Energy pot ajunge până la 100 de milioane euro într-o perioadă de cinci ani.

ADX Energy a concesionat în 2012, de la statul român, perimetrul denumit Parţa, judeţul Timiş, pentru explorarea convenţională a zăcămintelor de petrol şi gaze naturale din zona Timişoarei.

"Strategia noastră este să găsim cu ajutorul celei mai moderne tehnologii în primul rând petrolul care nu a fost observat în trecut", a mai spus Fink.

ADX Energy are sediul în Perth, Australia, şi are avize pentru explorări de hidrocarburi în Europa şi Africa de Nord.