Austriecii de la OMV au venit cu 41 mil. euro pentru un centru de servicii de 1.100 de oameni în România

Autor: Roxana Petrescu 23.07.2014
Austriecii de la OMV, grupul care con­tro­lează Petrom, singurul producător de pe­trol şi gaze, au adus 41 mil. euro pen­tru a demara activitatea în centrul de ser­vi­cii OMV Petrom Global Solutions din România.
 
Această entitate a fost constituită la fina­lul lunii martie anul acesta şi în ea au fost trans­ferate serviciile de IT, contabilitate pri­mară şi alte activităţi suport pentru grupurile Petrom şi OMV, din diferite ţări în care aces­tea sunt active. Potrivit informaţiilor furni­za­te la acel mo­ment, noua entitate va avea 1.100 de an­ga­jaţi, împărţiţi în 11 sedii regionale.
 
„OMV Petrom Global Solutions SRL a fost înfiinţată cu un capital social iniţial de 1.000.000 de lei în ianuarie 2014. Ulterior capi­ta­lul social a fost majorat până la 180.956.000 lei, suma fiind necesară pentru de­ma­rarea activităţii în noua entitate“, au decla­rat reprezentanţii Petrom.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comer­ţului, cea mai mare parte a sumei a fost virată de acţionarul austriac al Petrom.
 
„OMV Petrom Global Solutions SRL este o entitate înfiinţată la „nceputul anu­lui, deţinută de OMV Solutions GmbH şi OMV Petrom, către care au fost trans­ferate o serie de activităţi suport. OMV Petrom Global Solutions SRL a de­ve­nit funcţio­nală, ca un centru de servicii si­milar altor multinaţio­nale la 1 iulie 2014 şi fur­nizează servicii IT, de contabilitate pri­mară, de management al facilităţilor, dar şi alte activităţi suport pentru grupurile Pe­trom şi OMV, acoperind nu numai Româ­nia, dar şi diferite ţări în care acestea sunt acti­ve“, au completat reprezen­tanţii Petrom.