Apple în T2: iPhone şi Mac în creştere, iPad în scădere

Autor: Dorian Prodan 23.07.2014

Apple a anunţat ieri seară rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru fiscal din 2014, perioadă corespunzătoare celui de-al doilea trimestru calendaristic al anului în curs, iar cifrele ne arată un interes crescut pentru telefoanele Phone şi sistemele Mac şi o scădere a interesului pentru tabletele iPad, replicând astfel tendinţele remarcate şi la finalul trimestrului anterior.

În cursul celui de-al treilea trimestru fiscal din 2014, Apple a obţinut venituri de 37,43 miliarde de dolari, o creştere de 6 procente de la an la an şi o scădere faţă de trimestrul anterior. Creşterea de 6 procente a fost ceva mai mică decât aştepta piaţa bursieră, însă valorile s-au încadrat în cele prognozate de Apple de la bun început.

Îmbucurătoare pentru companiei este creşterea de 28 de procente din China, o piaţă unde companiile mari se luptă cu mai ieftinii producători locali. Din cauza programului calendaristic de lansări, cel de-al treilea trimestru fiscal Apple a fost mereu cel mai slab din an începând cu 2011, deci scăderea faţă de trimestrul anterior nu este neaşteptată. Mai mult, acesta a fost şi cel mai bun trimestru trei din istoria companiei.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro