Opel îşi triplează vânzările după un contract cu ministerul lui Dragnea

Autor: Bogdan Alecu 24.07.2014
Opel România, prin intermediul dealerului Union Motors, din care constructorul german deţine 15%, a livrat astăzi primele 100 de microbuze şcolare dintr-un total de 600 către Ministerul Dezvoltării, repartizate ulterior către primării la nivel naţional.
 
Preţul unui astfel de microbuz este de aproximativ 26.700 de euro, valoarea cumulată a celor 100 de vehicule livrate ieri fiind de aproape 2,7 mil. euro, dintr-un contract de peste 16 mil. euro, pentru 600 de astfel de autovehicule.
 
Anul trecut Opel a livrat pe piaţa locală 131 de vehicule comerciale uşoare potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), ocupând ultimul loc în clasament, fără a lua în calcul rezultatele Skoda şi SsangYong, în timp ce pe prima poziţie în rândul mărcilor de import s-a situat Ford, cu aproape 2.200 de vehicule comerciale uşoare.
 
În primele şase luni ale acestui an, Opel a livrat pe piaţa locală 153 de vehicule comerciale, ocupând locul 9 în topul importatorilor de utilitare, în creştere însă de la 66 în perioada similară a anului trecut.