Companiile din indicele BET intră în sezonul raportărilor

Autor: Ioana Tudor 25.07.2014
Cele mai lichide zece companii listate la bursă şi incluse în indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, vor începe îşi facă publice rezultatele financiare pentru primul semestru al anului între 1 şi 14 august.
 
Prima companie care îşi va publica rezultatele financiare primele şase luni este BRD SocGen (simbol bursier BRD), a doua bancă din România după valoarea activelor. Banca a înregistrat profit net de 62 milioane de lei (14 mil. euro) în primul semestru al anului trecut, cu 58% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2012, graţie reducerii cheltuielilor operaţionale, care a presupus reducerea numărului de sucursale şi de salariaţi. În ultima lună, acţiunile BRD au scăzut cu 2,3%.
 
Pe 4 august sunt aşteptate rezultatele financiare ale Băncii Transilvania (TLV), a treia bancă din sistem în funcţie de active, care a raportat profit în stagnare anul trecut, de 180,19 mil. lei (41 mil. euro). Titlurile băncii au crescut cu peste 5% în ultimele şase luni, iar valoarea de piaţă a companiei a depăşit anul acesta 1 miliard de euro. În prezent, Banca Transilvania are o capitalizare de 4,62 miliarde de lei (1,05 mld. euro).