Fondul Proprietatea revine la pragul de 0,83 lei după ce a terminat răscumpărările

Autor: Roxana Pricop 28.07.2014
Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) încep săptămâna de tranzacţionare la cotaţia de 0,83 lei/titlu după ce s-au corectat cu 1,5% în ultimele zile în contextul finalizării celui de-al treilea program de răscumpărări.

Fondul a achiziţionat 252,8 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 2,02% din capitalul social vărsat, pe care a plătit 205,4 milioane de lei (preţ mediu de 0,812 lei/titlu) în perioada cuprinsă în 27 martie şi 24 iulie. Franklin Templeton, administratorul FP, va solicita acordul acţionarilor în AGA pentru anularea acţiunilor răscumpărate. După ce acţiunile vor fi şterse din capitalul social, FP va continua cu al patrulea program de răscumpărări pe care acţionarii l-au aprobat în aprilie şi care vizează achiziţia a până la 10% din acţiunile proprii.

Administratorul FP estimează că va avea răspunsul Autorităţii de Su­praveghere Financiară pentru reducerea capitalului social „la scurt timp după data de 15 septembrie“. Pe 30 sep­tembrie expiră actualul contract de administrare cu Franklin Templeton şi intră în vigoare noul contract pe doi ani cu ţinte stricte de performanţă pentru Franklin Templeton.