Medicover: Volumul de servicii din spital a crescut cu 48%. Naşterile şi oncologia sunt în top creşteri

Autor: Ioana David 31.07.2014

Medicover, unul dintre principalii jucători de pe piaţa privată de servicii medicale, estimează o creştere de 14% a afacerilor anul acesta, când investeşte 1,1 mil. euro în noi clinici şi echipamente.

Medicover România fa­ce parte din grupul sue­dez cu acelaşi nu­me fondat de milio­na­rul Jonas af Jochnick, care mai deţine şi compania de cos­metice Oriflame şi firma de invesiţii Oresa Ventures.

„Grupul Medicover va continua să in­vestească în Europa, România repre­zen­tând o piaţă importantă pen­tru noi. La nivel european ne-am du­blat cifra de afaceri pe perioada crizei. (…) Vom con­tinua să ne dez­voltăm în România atât organic, cât şi prin achiziţii, în func­ţie de evoluţia pe plan economic şi în spe­cial a pieţei de ser­vicii medicale pri­va­te“, a spus Adrian Purcărea, direc­tor­ul general al Medicover România.

El a intrat în industria de servicii medicale private în urmă cu un an, după ce anterior a avut o experienţă în IT. Este responsabil de activitatea clinicilor şi a spitalului. Separat, grupul suedez mai deţine în România şi divizia de labo­ra­toare Synevo, care are o altă conducere.

 

Clinica din Victoriei aduce cele mai mari încasări

Medicover deţine 14 clinici sub acest brand, dintre care opt sunt în Ca­pi­tală, unde liderul privind încasă­rile este uni­tatea din Victoriei. Din 2012, sue­de­zii operează şi un spital de 7.000 mp, pe care l-au deschis în urma unor investiţii de peste 20 milioane de euro euro.