Deputatul PSD Claudiu Manda este în cărţi pentru ministrul Bugetului. Este vicepreşedinte în Comisia de Buget din Camera Deputaţilor

Autor: Cristian Hostiuc 31.07.2014

Deputatul de Dolj, Claudiu Manda, este în cărţi pentru a deveni ministrul Bugetului în locul lui Liviu Voinea, care din toamnă va prelua funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa financiară.

Manda, 39 de ani, este economist, expert contabil şi a intrat în politică acum mai bine de un deceniu.

El este membru în Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, ocupând funcţia de vicepreşedinte. 

Joi, guvernul va lua în discuţie rectificarea bugetară, aceasta fiind probabil ultima prezentare de acest gen a actualului ministru al Bugetului, Liviu Voinea.

După ce Voinea a fost ales viceguvernator al BNR, premierul Ponta a început să caute un înlocuitor pentru a prelua bugetul României, în valoare de peste 45 de miliarde de euro. 

Liviu Voinea a devenit ministrul Bugetului în mai 2012, fiind unul dintre apropiaţii premierului Ponta. În timpul mandatului de 2 ani, el a ţinut cheltuielile sub control, intrând de multe ori în coliziune cu influenţi baroni ai PSD-ului şi chiar cu miniştri ai cabinetului Ponta 1,2 şi 3.

Manda este preşedintele PSD Dolj şi a organizat marţi, la Craiova, Consiliul Naţional al partidului de guvernământ unde Ponta şi-a anunţat candidatura la preşedinţia României.