Davino face o cramă de 1,7 mil. euro în Dealu Mare, Prahova

Autor: Ioana David 01.08.2014
Producătorul de vin Davino, controlat de antreprenorul Dan Balaban, investeşte 1,7 mil. euro într-o nouă cramă în Dealu Mare (judeţul Prahova), unde va muta producţia de vin roşu.

Noua investiţie a Davino, companie ce se poziţionează pe segmentul premium şi superpremium de preţ,  va avea o capacitate de maximum 100.000 de litri şi va fi a doua din proprietatea companiei.

„Este vorba despre o cramă mică pentru vinul roşu. Nu va fi vorba de o creştere de producţie, ci de o mutare în noua cramă a producţiei pentru vinul roşu“, a spus Dan Balaban, care deţine 90% din acţiunile companiei.

Industria vinului a atras investiţii de zeci de milioane de euro în ultimii şapte ani, susţinute în principal din fonduri europene, ceea ce a ridicat calitatea produselor româneşti.

Noile proiecte s-au orientat către suprafeţe mici de până în 100 de hectare, iar proprietarii cramelor au adus vinificatori ce cunosc piaţa internaţională pentru a lansa produse scumpe. Chiar şi producătorii mari, de volum, au început să atace nişa vinurilor premium, piaţa traversând o perioadă extrem de dinamică din punctul de vedere al investiţiilor şi lansărilor.