La 25 de ani, o fostă angajată a Henkel are un mic business cu cărţi, dulciuri şi flori

Autor: Mădălina Panaete 09.08.2014

Ioana Uretu, 25 de ani, o tânără care a lucrat în departamentul de marketing al Henkel, unul dintre cei mai mai jucători din industria bunurilor de larg consum, s-a hotărât la începutul acestui an să meargă pe cont propriu şi să cre­eze Cărţi, Dul­ciuri şi Flori, un con­cept de cadouri diferite.

A pornit de la flori, despre care spu­ne că le consideră cel mai frumos gest sau cadou pe care l-ar putea primi şi au ur­mat dulciurile pen­tru care a dezvoltat o pasiune încă din copilărie.

„Am început să „fur“ micile secrete ale mamei şi de aici „joaca mea cu prăjiturile“, pe care am transformat-o acum într-un business pe care îl fac din plăcere.  

Avându-le pe cele două (dulciuri şi flori), m-am gândit la o a treia componentă pentru a forma un cadou armonios, iar acela este car­tea. Aşa a pornit Cărţi, Dulciuri şi Flori (CDF) în urmă cu patru luni“, povesteşte tânăra care este absolventă a Facultăţii de Ma­nage­ment din cadrul ASE şi a unui mas­te­rat în marketing.

Ea este şi singurul „anga­jat“ al Uretu Ioa­na-Came­lia Perso­ană Fi­zică Au­to­ri­zată (PFA), entita­tea în­fiinţată în acest an şi care operează Cărţi, Dul­ciuri şi Flori.

Produsele sunt reali­za­te de an­tre­pre­noare în cadrul bis­tro­ului Ad Hoc din Capitală, iar deo­cam­da­tă co­men­zile se pot face te­lefonic, site-ul bran­du­lui fiind în curs de dez­­voltare. Pentru li­vrarea ca­dou­rilor, Ioana Uretu cola­bo­rea­ză cu o com­panie de cu­rierat. „Comenzile se fac telefo­nic şi în curând vom des­­chi­de şi un ma­ga­zin online de unde se pot achi­ziţiona pro­du­se­le. Avem multe pa­­chete ca­dou pe care eu le su­ge­rez, însă aces­tea se pot perso­naliza în func­ţie de preferinţele cli­enţilor. Mo­men­tan nu exis­tă an­­ga­jaţi, eu mă ocup în tota­litate de proiectul CDF.“

Pe primele trei locuri în topul celor mai vândute produse de până acum se numără tor­tul de bezea cu cremă de ciocolata albă şi fructe de pădure, crema de tiramisu şi tortul cu spumă de zmeură, ciocolata albă şi iaurt. Pentru ma­te­ria primă ea colaborează cu mai mulţi furnizori, iar ciocolata este importată din Belgia.