Nemţii de la Huf au 2 mil. € pentru investiţii în echipamente

Autor: Laurentiu Cotu 17.08.2014
Producătorul arădean de sisteme de închidere pentru auto­turisme Huf România, parte a grupului german Huf, cu afa­ceri globale de 1,1 mld. euro şi 7.000 de angajaţi, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de peste 2 mil. euro pentru achizi­ţio­narea de echipamente.
 
Nemţii produc în fabrica de la Arad sisteme mecanice şi electrice de închidere pentru autoturisme, chei, mânere de uşi şi mecanisme de blocare a volanului pentru Renault/Dacia, BMW, Porsche, Kia, MAN, Volvo sau Mitsubishi.
 
„Anul trecut investiţiile au fost direcţionate către construirea unei fabrici noi, însă anul acesta ne-am planificat in­vestiţii în achiziţionarea de echi­pa­mente de asamblare şi in­jecţie mase plastice. În 2014, in­ves­tiţiile în aceste echipamente vor depăşi suma de 2 milioane de euro“, au declarat pentru ZF Tran­sil­vania oficialii companiei Huf România.
 
Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 26,4 mil. euro, în uşoară creştere faţă de anul trecut, când afacerile Huf România au ajuns la 25,9 mil. euro (peste 115,1 mil. lei), conform site-ului Ministerului Finan­ţe­lor. De asemenea, pentru următorii cinci ani, în funcţie de evoluţia pieţei, nemţii văd o dublare a cifrei de afaceri şi aproximativ 500 de angajaţi. Conform estimărilor de creştere ale companiei, cifra de afaceri a Huf România ar putea ajunge în următorii cinci ani la 53 mil. euro.