Încă un fost „soldat“ al ING se întoarce în ţară să-i înfrunte pe olandezi

Autor: Anelis Baciu 13.08.2014
Emilia Bunea, noul CEO al Metropolitan Life: Vrem să devenim liderul pieţei.
 
Grupul american MetLife, care controlează pe piaţa locală asigurătorul de viaţă Metropolitan Life, nu renunţă la obiectivul de a urca în fruntea clasamentului, deşi rivalii de la ING Asigurări s-au „abonat“ de mulţi ani la primul loc.
 
„Vrem în continuare să devenim liderul pieţei, dar pentru noi este foar­te important să creştem constant într-un ritm mai alert decât piaţa şi să ne atingem obiectivele de profita­bili­ta­te“, a declarat într-un in­ter­­viu pentru ZF Emi­lia Bunea, noul CEO al companiei de asigurări.
 
Bunea a fost recrutată în această vară de MetLife de la grupul ING, unde a ocupat în ultimii ani funcţia de director financiar pe Europa. Ea fusese trans­ferată de olandezi în sediul de la Amsterdam în 2010. Ante­rior, coordonase compania locală de pensii private a ING.
 
Olandezii controlează cea mai mare com­pa­nie locală de asigurări de viaţă, ING Asigu­rări, cu o cotă de piaţă de peste 30%. Me­tro­­politan Life are o cotă de piaţă de 16%, obţinută după in­­te­grarea de anul trecut a fostei subsidiare locale a Aviva, şi ocupă poziţia a doua pe piaţă.