Mocanu, ZorileStore.ro: Comenzile de pe telefoane şi tablete au explodat în 2013, acum au o pondere de 20%

Autor: Adrian Seceleanu 18.08.2014
Comenzile realizate de clienţi de pe smartphone-uri şi tablete au înregistrat „o explozie“ în anul 2013, când numărul de vizitatori şi comenzi a urcat brusc la câteva mii, respectiv sute, după ce în anii prece­denţi numărul total de vizitatori ajungea la câteva sute pe lună, a declarat pentru ZF George Bogdan Mocanu, director de vânzări al reţelei de magazine de haine, încălţăminte şi accesorii ZorileStore.ro, operat de compania Zorile Toys SRL. Compania, care a înregistrat anul trecut afaceri de 2 mil. euro, are o reţea de magazine clasice în Constanţa şi în patru staţiuni pe litoral, dar a intrat şi pe piaţa online în anul 2011.
 
„În 2011 aveam câteva sute de vizitatori lunar de pe terminalele mobile, dar foarte puţine comenzi. În 2013 a avut loc o explozie incredibilă. Brusc aveam mii de vizitatori de pe tablete şi mobile şi sute de comenzi. În total au fost în jur de 600 de comenzi venite direct de pe terminalele mobile. Era un semnal clar în ce direcţie se îndreaptă consumatorul“, a declarat Mocanu.
 
Anul trecut vânzările de terminale „smart“ din România au crescut puternic, ajungând la aproximativ 1,5 milioane de smartphone-uri şi 500.000 de tablete. În acest context, compania a dezvoltat o nouă versiune a site-ului, care este afişat diferit, în funcţie de echipamentul de pe care este accesat. „Practic, avem 6 versiuni diferite ale site-ului pentru fiecare dimensiune de ecran, fie el de desktop, tabletă sau smartphone. Indiferent de pe ce device ne găseşte, clientul va avea parte de o navigare facilă, complet adaptată terminalului de pe care vizitează site-ul. În 2014, până în luna iulie am depăşit deja 1.000 de comenzi. Dacă e să ne raportăm doar la numărul co­menzilor, ponderea terminalelor mobile este puţin peste 20%“.