Acţiunile Romgaz au atins maximul de la listare. Câştig de 17% pentru investitorii care au subscris la ofertă

Autor: Roxana Pricop 19.08.2014

Acţiunile Romgaz (SNG) au sărit de pragul de 36 lei în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de azi, în creştere cu aproape 1% faţă de închiderea de ieri, avansul acţiunilor fiind susţinut de rezultatele financiare bune raportate de companie în primul semestru. Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a deschis şedinţa în stagnare.

Acţiunile Romgaz se tranzacţionează la un preţ de 36,09 lei/titlu, referinţă la care capitalizare bursieră a companiei este de 13,79 miliarde de lei.

Romgaz s-a listat la bursa de la Bucureşti pe 12 noiembrie 2013, preţul de închidere din prima zi de tranzacţionare fiind de 34,5 lei/titlu. Astfel că, titlurile Romgaz au raportat un plus de 4,6% faţă de preţul de listare. Investitorii care au subscris la oferta publică derulată de Romgaz în vederea listării şi au primit acţiuni Romgaz la preţul de 30 lei, au acum un câştigt de aproape 17%, fără a lua în calcul dividendele distribuite de companie.  În acest an, acţiunile Romgaz au raportat un avans de peste 5,5%, fără a lua în calcul dividendele distribuite de companie. Romgaz a plătit în acest an un dividend brut de 2,57 lei/acţiune.

Compania a înregistrat un profit net de 870,9 milioane de lei (195 de milioane de euro) în primul semestru ale anului, cu aproape 40% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.