Robert Neale, englezul care a făcut Opera Center, mai face trei clădiri de birouri în Pipera

Autor: Cristi Moga 21.08.2014
Britanicul Robert Neale, fonda­tor şi managing director al companiei Port­land Trust, care a dez­voltat, prin­tre al­tele, pro­iectul Opera Center din Bu­cureşti, a cum­părat un teren de 4 hectare vizavi de sediul Poliţiei Ru­tiere din Pi­pera pentru a ri­dica un nou parc de afaceri care ar putea atrage o inves­tiţie de 100 - 150 mil. euro.

„Am cumpărat terenul de la Grupo Nusco la finalul lunii iulie, vom construi un parc de afaceri format din trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de birouri de 70.000 de metri pătraţi şi suntem în faza de obţinere a autori­zaţiei de construire. Până la finalul acestui an vrem să începem lucrările la primele două imobile ale proiectului denumit Ore­gon Park“, a declarat pentru ZF Ro­bert Neale, fără a oferi detalii despre valoarea tran­zacţiei. Potrivit estimă­rilor ZF, luând în calcul un preţ de circa 500 euro/mp al tere­nurilor din zonă, valoa­rea tranzacţiei s-ar putea ridica la circa 20 mil. euro.

Cea mai recentă inves­ti­ţie finalizată de Port­land Trust este parcul de afaceri Floreasca Park din ime­diata apropiere, un pro­iect de 70 mil. euro în care au fost închiriate birouri către companii precum Oracle, Ursus, BASF, Saint Gobain, Allianz sau Kellogg’s.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- proiectele derulate de Portland Trust în România ; ce spune Robert Neale despre proiectul Oregon Park 

- zona Barbu Văcărescu – Floreasca, investiţii derulate de alte companii 

- piaţa de birouri din Bucureşti