Un membru al familiei Rothschild şi fostul şef al Bursei de Valori Bucureşti sunt pe lista scurtă pentru a intra în conducerea Electrica

Autor: Roxana Pricop 24.08.2014

Baroneasa Arielle Malard de Rothschild, managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie, alături de Jorg Fabri, director la firma germană de consultanţă Allocate, de Bogdan Iliescu, director general la BRD Corporate Finance, şi Victor Cionga, managing partner la firma românească de consultanţă AZ Capital Advisors şi fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, sunt propunerile firmei de recrutare Quest Advisors pentru consiliul de administraţie ale Electrica.

Grupul de distribuţie Electrica (EL), listat la bursă din 4 iulie în urma unei oferte publice de acţiuni de 1,9 miliarde de lei, a convocat acţionarii în adunare generală pe 22 septembrie pentru a alege un nou consiliu de administraţie.

Schimbarea administratorilor are loc în condiţiile în care compania s-a listat la bursă şi are o structură complet nouă a acţionariatului care nu este acum reflectată în structura de conducere. Mai exact, statul şi-a redus deţinerea de la 100% la 48,7% din capital, BERD deţine 8,65% din acţiuni, printre acţionarii cu pachete semnificative numărându-se fondurile de pensii private. Este de aşteptat ca noii acţionari să aibă câte un loc în noul CA.