Textila Oltul din Sf. Gheorghe exportă anual 300 de camioane de lenjerie de pat pentru hipermaketurile din Franţa. „Noi nu am simţit criza“

Autor: Ioana Tudor 28.08.2014
Producătorul de confecţii Textila Oltul din Sfântu Gheorghe (simbol bursier TEXU) exportă anual 300 de camioane de len­jerie de pat, în valoare de 7,5 milioane de euro, în Bel­gia şi către marile lanţuri de hiper­mar­ke­turi din Franţa, reuşind astfel să tra­ver­seze neatins de situaţia dificilă din ultimii ani de criză.
 
Textila Oltul a fost înfiinţată în 1879 şi este unul dintre cei mai vechi producători de con­fecţii din România. Societatea a intrat la tran­zac­ţionare pe piaţa RASDAQ în urma pri­vati­ză­rilor în masă de la începutul anilor nouăzeci. Din 1999, compania este deţinută de com­pa­nia belgiană Drapantex. Textila Oltul are o ca­pi­ta­lizare bursieră de 5 milioane de lei.
 
În ultimii trei ani, compania a raportat afaceri cumulate de 70 mil. lei şi a marcat un profit cumulat de circa 5,2 mil. lei.
 
Pentru primul semestru, Tex­tila Ol­tul a raportat afaceri de 21,6 milioane de lei, în urcare cu 66% faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui tre­cut, şi un profit net aproape triplu, de 2,3 milioane de lei.