Lenovo ţinteşte vânzări de 100.000 de smartphone-uri în România până în martie 2015

Autor: Adrian Seceleanu 27.08.2014

Compania chineză Lenovo a intrat oficial pe piaţa de smartphone-uri din Uniunea Europeană, odată cu lansarea marţi în Cehia şi miercuri în România a câtorva modele de telefoane inteligente. În România compania a lansat cinci modele de smartphone-uri.

“Estimăm vânzări de 100.000 de unităţi până la sfârşitul anului fiscal, care se încheie în martie 2015”, a declarat pentru ZF Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova.

Telefoanele sunt disponibile la data lansării în oferta companiei locale de comunicaţii RCS&RDS şi la retailerii eMag şi Flanco. “Cu ceilalţi jucători încă suntem în discuţii”, a precizat Neţin. Cel mai probabil grupul Lenovo discută cu jucători precum Orange, Vodafone şi Cosmote la sediile centrale din Paris, Londra şi Atena/Bonn despre introducerea smartphone-urilor în oferta operatorilor la nivelul UE. RCS&RDS este controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari din Oradea.

Cele cinci smartphone-uri lansate sunt modelele S860, S850, A859, A536 şi A328.

Vârful de gamă este S860, care are un preţ de aproximativ 1.200 de lei, este un telefon dual-SIM cu ecran HD de 5.3 inci, carcasă metalică, şi o baterie care poate oferi o autonomie de până la trei zile. Toate modelele au platforma software Google Android.