Acţionarii Transgaz aleg în octombrie un nou membru în CA

Autor: Ioana Tudor 28.08.2014

Acţionarii transportatorului de gaze naturale Transgaz Mediaş (simbol bursier TGN) se vor reuni în AGA pe 2 octombrie pentru a alege un nou membru în consiliul de administraţie al companiei în locul lui Andrei Rizoiu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Rizoiu a preluat funcţia de membru provizoriu în CA-ul companiei în luna iunie, după revocarea din funcţie a lui Remus Vulpescu, fost şef al Oficiului de privatizare din Ministerul Economiei.

Vulpescu a fost numit în funcţia de administrator provizoriu în CA-ul Transgaz în ianuarie pe locul rămas vacant după demisia lui Nicolae Vlad Neacşu, pe atunci reprezentantul Fondului Proprietatea în board-ul transportatorului de gaze. Neacşu a demisionat după ce fondul a ieşit în decembrie 2013 din acţionariatul companiei.

Din actualul board al Transgaz fac parte Ion Sterian (preşedinte), Petru Ion Văduva, Bogdan George Iliescu, Radu Ştefan Cernov şi Andrei Rizoiu.

Tot în AGA din 2 octombrie, acţionarii Transgaz vor lua o decizie şi asupra înfiinţării unor sedii secundare în cadrul companiei.

Transportatorul de gaze a încheiat primul semestru cu venituri de 873 milioane lei (195,5 mil. euro), în urcare cu 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut, graţie veniturilor mai mari din activitatea de transport intern. Profitul net al Transgaz a urcat de peste două ori în primele şase luni şi a atins 294,37 mil. lei (65,9 mil. euro).

Titlurile companiei se tranzacţionau la preţul de 222,05 lei pe unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de astăzi, cu 0,93% peste închiderea din şedinţa de ieri. La această cotaţie, Transgaz are o capitalizare bursieră de aproape 2,6 miliarde de lei.