VIDEO ZF Live. "Preţul poliţelor RCA este în creştere, însă în continuare nu poate fi compensată creşterea daunei medii" .Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 5 septembrie, cu Victor Şraer, Otto Broker

Ziarul Financiar 05.09.2014

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 5 septembrie, cu Victor Şraer, Otto Broker

Plafonarea comisionului brokerilor de RCA la maxim 10% din valoarea primei, propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este o măsură care distorsionează principiile concurenţiale ale pieţei libere, care ar trebui în schimb îndreptată către rezolvarea problemele importante care există în sectorul de asigurări RCA din România, a declarat la ZF Live Victor Şraer, Otto Broker.

“O astfel de măsură nu există nicăieri în Europa. De altfel, este o decizie pripită care va avea un impact negativ asupra consumatorilor dar şi a pieţei. Vorbim despre o scădere a veniturilor cu 30%, un declin care nu poate fi gestionat în mod eficient păstrând acelaşi model de business. Se vor pierde locuri de muncă şi se va reduce numărul de clienţi”, a spus Şraer.

Comisionul mediu plătit brokerilor pentru vânzarea asigurărilor RCA se situează la 15%, însă există şi brokeri care „se laudă“ cu un comision de 20%.

Şraer consideră că în prezent există probleme mai importante, care vizează în special modul de despăgubire şi care ar trebuie să reprezinte punctul central al măsurilor propuse de ASF.