Megan Smith a devenit cea mai puternică femeie din IT-ul american

Autor: Florentina Dragu 05.09.2014

Postul a fost înfiinţat de către Obama în 2009, iar rolul persoanei desemnate în funcţie este de a consilia oficialii Casei Albe în politici din domeniul tehnologiei.

De asemenea, directorul pentru tehnologie se ocupă de identificarea soluţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi promovează utilizarea mai extinsă a Internetului broadband.

Smith, în vârstă de 49 de ani, lucrează la Google din 2003. Ca vicepreşedinte pentru dezvoltarea afacerilor, Smith a coordonat, timp de nouă ani, multe dintre cele mai importante achiziţii ale companiei, precum Keyhole, serviciul care stă la baza Google Earth.

Laboratorul Google X desfăşoară activităţi de cercetare cvasi-secrete, activitatea centrului debutând în 2010 cu proiectul unui automobil autonom. Între produsele aflate în lucru se mai află Google Glass şi lentilele de contact digitale.

Înainte de a lucra la Google, Smith, care a studiat la Massachusetts Institute of Technology, a fost director general la Planet Out, un site pentru homosexuali şi lesbiene.