Bagajul, asul din mâneca transportatorilor rutieri de persoane în bătălia cu avioanele low-cost. Acciza la carburanţi macină profitul Atlassib. Traficul a crescut cu 8%

Autor: Mirabela Tiron 13.09.2014
Compania Atlassib din Sibiu, liderul pieţei de transport rutier internaţional de persoane, a transportat în primul semestru peste 300.000 de pasageri, în creştere cu 7-8% faţă de perioada similară a anului trecut.
 
„Şi veniturile au crescut în primele şase luni cu acelaşi procent. Cererea pentru deplasările cu autocarul a fost mai mare ca anul trecut. Italia şi Spania rămân principalele ţări spre care transportăm pasageri“, a spus Daniel Micu, direc­torul general al Atlassib. Micu a men­ţio­nat că rezul­tatele sunt în linie cu cele bugetate.
 
Compania Atlassib este de­ţi­nută de omul de afaceri Ilie Cara­bu­lea (aflat în arest şi acuzat de cum­pă­rare de in­fluenţă şi dare de mită în dosarul „Car­patica“).
 
Anul trecut, Atlassib a transportat 600.000 de persoane pe curse spre des­ti­naţii externe. Compania a avut o cifră de afaceri de 253 mil. lei (57,5 mil. euro) faţă de 260 mil. lei (59 mil. euro) în 2012, po­trivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Cel mai mare transportator ru­tier interna­ţio­nal de persoane şi-a crescut anul trecut pro­fitul net de şapte ori, până la 14,8 mil. lei (3,4 mil. euro).