Site-ul Apple a cedat din cauza numeroaselor comenzi pentru noile iPhone-uri

Autor: Oana Stupinean 12.09.2014

Site-ul Apple s-a prăbuşit, după ce noaptea trecută traficul utilizatorilor dornici de a cumpara noile telefoane iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, a crescut semnificativ, scrie Business Insider.

La miezul nopţii, utilizatorii au accesat Apple Store pentru a comanda noile telefoane, însă site-ul avea mari probleme de încărcare şi lungi perioade de întârziere.

Unele servicii au fost reglate după 30 de minute. În noaptea de joi spre vineri însă, disponibilitatea ”magazinului” a fost întreruptă.

Unii utilizatori au semnalat că telefoanele erau disponibile pe site-urile reţelelor de telefonie mobilă şi pe versiunea de mobil a App Store, însă nici pe versiunea de desktop. Unele reţele de telefonie mobilă şi-au golit soldul de iPhone 6.

Întârzierea disponibilităţii noului iPhone 6 în magazinele online i-a frustrat pe mulţi utilizatori, care au aşteptat până la primele ore ale dimineţii pentru a comanda noul telefon.

Site-ul nefuncţional este al treilea cusur dintr-un şir de defecte care au umbrit lansarea noilor iPhone 6.  La mult aşteptatul eveniment al lansării, transmisiunea live a căzut pentru 25 de minute. Telespectatorii au privit un ecran frumos colorat, în timp ce ascultau comentarii în limba engleză. Apoi, Apple a întârziat lansarea iPhone 6 în China, pe motiv că nu au obţinut aprobări în timp util.