Autostrada spre Ploieşti rămâne deconectată de Capitală încă doi ani. Primii 6,5 kilometri, care ar trebui să facă conexiunea între Capitală şi şoseaua de centură, nu mai au niciun termen de finalizare

Autor: Andreea Neferu 15.09.2014

Primii 6,5 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, care ar trebui să facă conexiunea între Capitală şi şoseaua de centură, nu mai au niciun termen de finalizare, după ce italienii de la Pizzarotti, care au construit şi porţiunea dintre centură şi Moara Vlăsiei, au ieşit din contractul de construcţie.

Acest „ciot“ de autostradă ar urma să fie gata în acest context cel mai devreme în anul 2016, adică la patru ani de la deschiderea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, potrivit estimărilor ZF. La începutul acestui an, statul anunţa că acest tronson va fi gata în 2014 sau cel mai târziu în februarie-martie 2015.

Asigurarea unei legături între Bucureşti şi centura sa ar putea majora fluxul de maşini pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, o investiţie de circa 450 mil. euro inaugurată în urmă cu doi ani, dar care deocamdată nu şi-a arătat utilitatea în materie de trafic.

Cele mai recente informaţii transmise de CNADNR către ZF cu privire la valorile de trafic de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti datează din luna mai a anului trecut, când cifrele arătau că această şosea era tranzitată de circa 9.300 de vehicule în fiecare zi.