Benzi de circulaţie pentru dependenţii de smartphone într-unul dintre cele mai aglomerate oraşe din China

Autor: Oana Stupinean 15.09.2014

În ţara cu cea mai mare populaţie din lume, China (peste 1,3 miliarde de locuitori), soluţiile ingenioase sunt câteodată neceare pentru traficul pietonal, scrie Mashable.

Din moment ce scrierea mesajelor pe telefon în timpul mersului a devenit atât de populară, în oraşul Chongqing, al treilea ca mărime după Shanghai şi Beijing, s-au făcut benzi separate de circulaţie pentru pietonii care scriu mesaje în timpul mersului.

Cei 30 de metri de drum drept sunt inscripţionaţi cu avertismente în limba engleză şi chineză, care atenţionează pietonii să-şi păstreze banda de circulaţie.

“Telefoane mobile, vă plimbaţi pe această bandă asumându-vă riscul”, este un avertisment situat chiar lângă banda “fără telefoane mobile”.

Pe lângă avertizările imprimate pe stradă, municipalitatea Chongqing a pus semne de circulaţie cu mesajul “ Primele zone pietonale din China pentru telefoanele mobile”, fiind însoţite de “instrucţiuni de folosire”. Oficialii oraşului Chongqing au creat aceasă alee pietonală pentru a le aminti pietonilor că “în timpul plimbării este indicat să nu scrii mesaje”, scrie Telegraph.

În urmă cu câţiva ani, în oraşul american Philadelphia, cu ocazia zilei de 1 aprilie, a fost lansată farsa “E-Lane”, prin care municipalitatea atrăgea atenţia asupra pietonilor distraşi de la “trafic”.