Cristian Tudor Popescu comentează educaţia selfie

Ziarul Financiar 16.09.2014

Ediţie specială GÂNDUL LIVE în această seară. Editorialiştii Gândul, Cristian Tudor Popescu, Clarice Dinu şi Claudiu Pândaru  au discutat despre campania „VREAU PREŞEDINTE” şi au comentat clasamentul la o săptămână de la lansarea platformei vreaupresedinte.ro în care românii se pot înscrie, propune şi vota preşedintele României.

Cristian Tudor Popescu: "Un preşedinte trebuie să ofere fiecărui om o speranţă, fiecăruia dintre cei pe care i-am urmărit, şi celui care are un salariu mic şi lucrează în construcţii, şi celui care îşi doreşte preşedinte o femeie, pentru că o femeie ştie mai multe, după cum s-a exprimat, şi celui care nu mai vrea că noi să fim slugile străinilor. Tuturor acestora trebuie să le ofere o speranţă". Din păcate însă, în campania reală, "totul este retorică, este manipulare", a precizat editorialistul Gândul. "Nici în această campanie nu vom vedea ceva real. Vorbe şi iar vorbe. Figuri de stil. Întrebarea este cine manipulează mai bine vorbele în această campanie".

"M-am izbit de multe ori de o fractură la oameni valoroşi în meseria lor, care au o ciudată slăbiciune pentru vorba goală în materie de politică. Nu am găsit răspunsul încă la această întrebare: de ce aceşti oameni valoroşi în profesia lor nu resping demagogia şi minciuna afişată de politicien? De ce se lasă păcăliţi de gargara asta pe care, în meseria lor, ar respinge-o imediat", afirmă Cristian Tudor Popescu.

Citiţi articolul integral şi urmăriţi înregistrările video pe vreaupresedinte.gandul.info/