Colas, la al doilea eşec în România: nu va mai face nici centura Sucevei

Autor: Mediafax 17.09.2014

CNADNR a reziliat contractul cu firma SCT, fostă Colas, care executa lucrările de construcţii ale şoselei de centură a municipiului Suceava, în condiţiile în care aceasta nu a respectat termenele de finalizare, a declarat ieri preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Cătălin Nechifor.

Colas este astfel la al doilea eşec după ce anterior a pierdut contractul de realizare a porţiunii de autostradă Medgidia-Feteşti. Nechifor a spus că a fost reziliat contractul cu firma SCT, selectată să execute lucrările de construcţii ale şoselei de centură a Sucevei, întrucât nu a fost respectat nici termenul de 15 septembrie pentru finalizarea lucrării.

El a arătat că şoseaua de centură trebuia terminată în 2012, dar au fost extinse termenele pentru noiembrie 2013 şi apoi iulie 2014, constructorul angajându-se ulterior să termine primul tronson la 15 septembrie 2014. „Suntem în 16 septembrie şi nu s-au ţinut de cuvânt“, a declarat Nechifor, care a menţionat că a fost foarte deranjat de dezinteresul total al acestei firme faţă de un contract şi faţă de banii publici.