Carrefour intră în mallul ParkLake Plaza din Titan ca proprietar pe 12.000 mp

Autor: Cristi Moga 19.09.2014
Grupul francez Carrefour, cu afaceri pe piaţa locală de peste un miliard de euro pe an şi o reţea cu 162 de magazine, va deschide un hipermarket şi în cadrul mallului ParkLake Plaza din cartierul bucureştean Titan după ce a semnat un acord cu dezvoltatorii proiectului pen­tru achiziţia unui spaţiu de 12.000 mp în viitorul centru comercial.
 
Proiectul dezvoltat de compania portugheză Sonae Sierra şi irlandezii de la Caelum Develop­ment va fi deschis în 2016 şi, într-o primă fază, ar fi trebuit să cuprindă un hipermarket Cora, dar reţeaua franceză a decis să nu se mai extindă pe piaţa locală, renunţând şi la acest proiect.
 
Părţile implicate nu au oferit informaţii cu privire la valoarea tranzacţiei, care s-ar putea ridica la aproximativ 15 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Investiţia totală în pro­iectul din apropierea parcului Titan este estimată la 180 mil. euro, în condiţiile în care suprafaţa comercială a mallului va fi de 70.000 mp. Dezvoltatorii spun că au contracte semnate sau agreate pentru 65% din suprafaţa viitorului centru comercial.