Festivaluri de toamnă: Hotelul Radisson Blu aduce atmosfera bavareză la Autumn Fest

Autor: Mirabela Tiron 23.09.2014

Hotelul de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei, cel mai mare hotel  din ţară, organizează în perioada 22-27 septembrie evenimentul Autumn Fest, aflat la a şasea ediţie, care aduce în Capitală atmosfera bavarează de la Oktoberfest.

“Autumn Fest aduce la Bucureşti toate ingredientele necesare pentru a recrea atmosfera exuberantă a Oktoberfest-ului din Munchen: peste 3500 litri de bere Hofbräu (berea oficială Oktoberfest), mesele lungi de lemn amplasate în corturile tradiţionale, cântecele formaţiei Tiroler Alpenkavaliere si fetele îmbrăcate în tradiţionala rochie Dirndl”, au transmis oficialii hotelului. Intrarea este 99 de lei de persoană.

Se vor servi peste 50 de specialităţi bavareze pregătite de către bucătarul german, Bernd Kirsch, Executive Chef la hotelul Radisson Blu. Meniul include preparate precum Bratwurst, Land Jäger, Pfaelzer Spiesbraten, Schweine Haxen, Knödeln, Spaetzle, Sauerkraut, Bretzel.  “În fiecare an acest eveniment adună peste 2500 de invitaţi, printre care personalităţi de top ale comunităţii locale germane”.

Hotelul Radisson Blu din Bucureşti are o capacitate de 718 camere, inclusiv apartamente pentru clienţii care doresc cazare pe termen lung. Hotelul operează şi cinci restaurante şi patru baruri, o piscină interioară, piscină şi jacuzzi exterior, sală de fintess şi saună.  

Bucureşti Turism, compania care deţine hotelul Radisson din Bucureşti, a avut anul trecut  afaceri de 116,3 milioane de lei (26 mil. euro), iar profitul a fost de 5,7 mil. lei (1,3 mil. euro). Din totalul clienţilor hotelului de cinci stele 75% au fost străini, iar restul români, se arată în raportul pe 2013 publicat pe bursă.

 Hotelul Radisson Blu din Bu­cureşti, deschis în urma unei in­ves­tiţii de 70 mil. euro în 2008, face parte din re­ţeaua Radisson Blu Hotels & Re­sorts, parte a grupului Carlson Rezidor, ce operează 1.340 de hoteluri din 105 ţări.

 Bu­cureşti Turism este controlată de firma BEA Hotels Eastern Europe cu 76,83%, în timp ce SIF Transilvania (SIF3) are 11,29% din titluri.

 În martie, scoţianul Bert Fol a pre­luat conducerea hotelului de cinci stele Ra­disson Blu de pe Calea Victoriei. El a mai avut un mandat de direc­tor ge­ne­ral în România, în perioa­da 2003-2005, când s-a aflat la condu­ce­rea hotelului de cinci stele Athénée Palace Hilton, afi­liat lanţului hotelier Hilton. Fostul ma­nager Yilmaz Yildi­ri­mlar a fost pro­mo­vat manager la un hotel din Moscova