Mega Road Trip: Cu Opel Insignia Country Tourer spre izvoarele Dunării

Autor: ProMotor 27.09.2014

E acel timp din an, când jurnaliştii auto se pornesc spre Salonul Auto de la Paris. Aşa cum v-am obişnuit, preferăm ca măcar unii dintre noi să nu luăm avionul, ci maşina. Anul acesta facem un traseu mai şerpuitor: de-a lungul Dunării.

Aşa cum v-aţi obişnuit deja, ProMotor nu merge direct sau doar cu avionul la saloanele auto, ci alege căile cât mai interesante pentru pasionaţii de condus - cele mai frumoase drumuri din Europa. Ei bine, nici acum nu puteam face excepţie, aşa că am luat deja bunul nostru prieten Opel Insignia Country Tourer - un pachebot 4x4 cu aproape 200 CP sub capotă şi transmisie automată - şi ne-am repezit deja în prima etapă a călătoriei noastre, spre Murighiol şi Dunavăţul de Jos, adică în cel mai estic punct de lângă Delta Dunării în care poţi ajunge doar cu maşina, fără a traversa cu bacul.

De aici, plecăm spre izvoarele Dunării, urmând pe cât posibil cursul fluviului care ne-a marcat puternic istoria, parcurgând mai bine de 2500 de km până la Donaueschingen, locul unde două mici râuri formează împreună Dunărea. 

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro.