Miza din spatele celei mai mari „clarificări“ sunt companii de 7,5 mld. lei şi ofertele de preluare

Autor: Roxana Pricop 01.10.2014

Piaţa RASDAQ, pe care acum se tranzacţionează 928 de companii, printre care cele mai mari sunt Unirea Shopping Center, Alba­lact, Argus, Romaero, mai are doar 12 luni de viaţă. În acest interval „ras­dacele“ trebuie să decidă dacă se transferă la cota bursei, pe sistemul alternativ de tran­zac­ţio­nare sau devin societăţi închise prin retra­gerea de la tranzacţionare.

Parlamentarii au aprobat ieri proiectul de lege de clarificare a statutului juridic al pieţei RASDAQ iniţiat de un grup de senatori şi deputaţi PSD. Deşi a primit aviz negativ de la Senat şi a avut concurenţă din partea altor două proiecte legislative, unul iniţiat de parla­mentari PDL şi celălalt iniţiat de Ministerul Finanţelor cu recomandările ASF, proiectul de lege numărul 385 pe 2013 al parla­men­tarilor PSD a câştigat ieri în Parlament.

„Proiectul de lege a primit aprobarea Parla­mentului, urmează promulgarea. Pro­babil că în luna noiembrie va intra în vigoare“, a spus Marius Bota, senator PSD şi unul dintre iniţiatorii proiectului.