Orizont Turism a atras 4,5 mil. lei de la acţionari

Autor: Ioana Tudor 02.10.2014

Acţionarii companiei hoteliere Orizont Turism (simbol bursier ORTU), controlată de SIF Transilvania (SIF3), au subscris un număr de 1,8 milioane de acţiuni din cele 2,6 milioane de titluri oferite spre vânzare în cadrul unei oferte publice în vederea majorării capitalului social.

Acţiunile au fost subscrise la preţul de 2,5 lei/unitate, iar suma atrasă prin ofertă este de 4,51 milioane de lei, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

În cadrul dreptului de preferinţă, SIF Transilvania, care la finele lunii iunie deţinea 99,6% din capitalul social al Orizont Turism, a subscris un număr de 300.000 de acţiuni, iar în prezent deţine 93,06% din companie.

Ceilalţi doi subscriitori sunt firma Feper, cu 1,5 milioane de acţiuni subscrise, şi Mielu Dobrin, care a subscris 4.000 de acţiuni. Feper, care activează în sectorul închirierii de spaţii de birouri şi depozitare, deţine în prezent 6,6% din Orizont Turism. Firma este controlată în proporţie de 72% de SIF Transilvania.

În luna mai, acţionarii Orizont Turism au decis majorarea capitalului social cu suma de 6,5 mil. lei, la 58,7 mil. lei prin emiterea a 2,6 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 2,5 lei/unitate. Oferta de vânzare, care s-a derulat în două etape, a început pe 12 august şi s-a încheiat pe 26 septembrie.

Orizont Turism administrează hotelul de patru stele Orizont din Predeal cu 250 de locuri de cazare.

Operatorul hotelier a încheiat primul semestru cu afaceri de 4,3 mil. lei, în scădere cu 4% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pierderile societăţii s-au adâncit cu 59% în perioada analizată, la 1,7 mil. lei.

Acţiunile Orizont Turism s-au tranzacţionat ultima dată pe 31 iulie, la preţul de 0,51 lei/titlu. La această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 10,6 mil. lei.