Militaru, Fabryo-Atlas Paints: Vrem să spargem bariera de vânzări de 50 mil. euro în următorii doi ani

Autor: Andreea Neferu 08.10.2014

Dragoş Militaru, directorul general al grupului Fa­bryo-Atlas Paints, cu acti­vităţi în sec­torul vopselelor decora­tive şi al produselor de termo­izolare, spune că piaţa construcţiilor are şanse să reintre pe creş­tere în urmă­toarea pe­rioa­dă, după ce criza a „şters“ circa 40% din va­loarea acesteia, transformând-o într-una dintre industriile cele mai afectate de rece­siune.

„Piaţa construcţiilor va intra probabil pe creştere în perioada următoare. Ce ar putea dinamiza sectorul şi ar putea aduce o creştere sustenabilă ar fi o revenire a puterii de cum­pă­rare. De asemenea, statul are şi el un rol. TVA di­fe­renţiată în acest sec­tor ar dinamiza o industrie cu câteva sute de mii de an­ga­jaţi şi ar putea aduce o creş­tere de 10-20% pen­tru această piaţă şi implicit o creştere similară pentru nu­mă­rul de salariaţi“, spune Militaru.

El afirmă că cel puţin în zona con­struc­ţiilor rezidenţiale a existat un revi­ri­ment în 2014, acestea urmând să înre­gis­treze un plus şi în perioada următoare.