Plaut Consulting: Managerii cer soluţii IT care să le livreze rapid rapoarte despre business

Autor: Ioana Nita 08.10.2014

În ultimii zece ani, companiile de pe piaţa locală au cerut soluţii software pentru a colecta diferite date legate de activitatea firmei, precum finan­ciar-con­tabile sau legate de relaţia cu clienţii, însă acum acestea resimt nevoia unor soluţii software cu ajutorul cărora să inter­preteze datele colectate, astfel încât să dis­pună de analize şi statistici necesare pentru luarea deciziilor de management – soluţii de business intelligence (BI), potrivit lui Robert Novak, directorul general al Plaut Consulting Romania, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume. 

Piaţa locală de soluţii software şi servicii IT s-a situat anul trecut la circa 825 de mi­lioa­ne de euro, în creştere cu 8% faţă de 2012.

„În ultimii 10-15 de ani companiile au fost concentrate pe colectarea datelor şi au dez­voltat soluţii software de tip ERP, CRM etc. Iar acum am ajuns în momentul în care companiile au implementate aceste soluţii şi colec­tează tot mai multe date, însă infor­ma­ţiile sunt dificil de utilizat pentru luarea deci­ziilor manageriale“, a declarat pentru ZF Novak.