Fără benzinării pe 250 km de autostrăzi deschişi de doi ani

Autor: Andreea Neferu 09.10.2014

La peste doi ani de la deschiderea autostrăzilor Bucureşti-Ploieşti şi Cernavodă-Medgidia-Constanţa, şoferii care tranzitează aceste şosele nu au de unde să-şi alimenteze ma­şinile cu carburant şi nici nu pot găsi un spaţiu comercial de unde să-şi cum­pere o apă sau un suc.

Benzinăriile sau spaţiile de ser­vicii lipsesc şi de pe celelalte tron­soane de autostrăzi deschise anul tre­cut, precum Deva-Orăştie, Orăş­tie-Sibiu sau Timişoara-Lugoj.

 Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din Ro­mânia (CNADNR) spune că la înce­putul lunii septembrie a semnat un contract de „consultanţă privind ela­borarea documentaţiei de atribuire în vederea iniţierii procedurii de achi­ziţie publică a contractelor de con­­cesiune a spaţiilor de servicii afla­te pe câteva tronsoane de autostradă.

CNADNR nu a precizat până la în­chi­derea ediţiei ce firmă a câştigat acest contract şi nici valoarea acestuia.

Mai mult, pe Bucureşti-Ploieşti este funcţional doar un singur nod rutier de intrare-ieşire, şi anume cel care face legătura cu localităţile Snagov şi Ghermăneşti.

Nici telefoa­nele SOS pentru urgenţe nu au fost încă montate pe autostradă, deşi există indicatoare care semnalează faptul că ar trebui să existe din kilometru în kilometru.