Deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 10.10.2014

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio a deschis oficial a noua stagiune, 2014-2015. Cele două ansambluri ale instituţiei dedicate muzicii clasice au fost primele aliniate la startul noii stagiuni: Orchestra de Cameră Radio a deschis stagiunea miercuri, 8 octombrie, alături de Corul Academic Radio, iar vineri, 17 octombrie va fi rândul Orchestrei Naţionale Radio să invite iubitorii de muzică la un eveniment special.

Pentru o astfel de ocazie, Orchestra De Cameră Radio a propus o întâlnire specială cu violonistul multipremiat internaţional Răzvan Stoica, deţinător al premiului I la Euroradio New Talent Competition (Slovacia, 2013). Artistul are privilegiul de a cânta pe o vioară Stradivarius din 1729. Fie ca solist invitat sau membru al Duo-ului Stoica (alături de pianista Andreea Stoica, sora sa), Răzvan a cântat pe unele dintre cele mai celebre scene muzicale ale Europei: Royal Concertgebouw Amsterdam, Théâtre des Champs-Elysées - Paris, Teatro Carlo Felice - Genova, Palacio de Festivales Santander, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, Musikverein Viena etc.

Concertul s-a derulat sub bagheta dirijorului german Gerd Schaller, care se bucură de o activitate foarte bogată la pupitrul celor mai cunoscute orchestre germane şi are un repertoriu impresionant (peste 100 de simfonii, peste 50 de titluri de operă şi balet, numeroase lucrări concertante).