Povestea celei mai tinere miliardare din lume, care a renunţat la Stanford pentru a revoluţiona medicina

Autor: ONE ONE 14.10.2014

Nu mai e un secret pentru nimeni că mulţi dintre cei mai bogaţi oameni ai timpurilor noastre au renunţat la studii pentru a-şi urma pasiunile. Mark Zuckerberg, Bill Gates sau Steve Jobs sunt doar câteva dintre aceştia. Într-un discurs ţinut la Stanford, Steve Jobs le spunea senin studenţilor: "I am honored to be with you today at your commencement from one of the finest universities in the world. I never graduated from college. Truth be told, this is the closest I've ever gotten to a college graduation..." În acest context, se pare că în unele cazuri (rare, desigur), abandonarea studiilor în favoarea unei pasiuni sau a unei idei se dovedeşte a fi reţeta succesului. Asta e ceea ce le recomandă şi miliardarul Peter Thiel tinerilor cărora le mai ţine prelegeri: să abandoneze şcoala şi să-şi urmeze pasiunile. Nu ştim dacă Elizabeth Holmes s-a numărat vreodată printre studenţii cu care interacţionează Thiel de obicei, însă numele ei a devenit recent sinonim cu sintagma "cea mai tânără femeie miliardar din lume", informează elitedaily.com.

Povestea ei nu e cu mult diferită faţă de a lui Zuckerberg, Gates sau Jobs. La 19 ani Holmes avea deja o carieră universitară promiţătoare. Era studentă la Stanford, una dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite. Însă după numai câteva luni şi-a dat seama că banii pe care îi investeşte în taxa plătită pentru a urma cursurile Stanford ar putea să-i direcţioneze către un proiect care să revoluţioneze sistemul de sănătate american. Astfel s-a născut compania Theranos, pe care Holmes a creat-o în 2003.

Tânăra s-a consultat atunci cu profesorul ei de inginerie chimică, care s-a arătat îngrijorat de planurile ei de-a abandona facultatea, în contextul în care rezultatele ei academice erau excepţionale. Când acesta a întrebat-o de ce vrea să renunţe la studii pentru a urma o fantasmă, Holmes i-a răspuns: "Vreau să creez un nou sistem, o nouă tehnologie, una care să vină în sprijinul umanităţii, indiferent de rasă, poziţie geografică, vârstă sau sex.". După acest răspuns, profesorul tinerei i-a dat "binecuvântarea" şi a sprijinit-o cu proiectul care se muta încet-încet din gândurile lui Holmes în lumea reală.

Citiţi articolul integral pe www.one.ro