Managementul OMV este zdruncinat. La Petrom lucrurile rămân neschimbate

Autor: Roxana Petrescu 15.10.2014

Schimbările care au loc la vârful OMV, prin demisia lui Gerhard Roiss cu doi ani înăinte de terminarea mandatului, nu vor avea un impact asupra managementului Petrom din România, dau asigurări reprezentanţii producătorului de petrol şi gaze.

“Schimbările de management la nivelul OMV AG nu impactează structura de management a OMV Petrom”, au spus reprezentanşii companiei.

La fel ca OMV, Petrom este structurat în trei divizii de afaceri, explorare şi producţie, gaze şi energie şi rafinare şi marketing. La nivelul OMV, odată cu plecarea lui Roiss, consiliul de supraveghere a luat decizia de a integra divizia de gaze şi energie în divizia de rafinare şi marketing, creând astfel o divizie combinată.

“Guvernanţa fiecărei companii depinde de natura businessului. Nu există o decizie în acest sens la nivelul OMV Petrom. Conform politicii noastre de transparenţă şi obligaţiilor ce ne revin ca şi companie listată, orice modificări ale structurii de business, în cazul în care vor exista, vor fi comunicate în consecinţă”, au mai spus reprezentanşii Petrom.