Afacerile Ecopack Ghimbav au crescut cu 19% în T3, susţinute de noii clienţi şi de exporturi

Autor: Laurentiu Cotu 16.10.2014
Producătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghimbav (AMCP), controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro), mai mult cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii exportului şi atragerii unor noi clienţi.
 
Compania şi-a bugetat pentru acest an afaceri totale de 100 mil. lei (22,2 mil. euro).
 
„Domenii precum producţia de alimente sau farma­ceuticele, dar şi construcţiile civile, au avut creşteri bune, fapt care s-a rele­vat pozitiv în producţia noastră“, a declarat pentru ZF Transil­vania Remus Crăciun, ge­ne­ral manager al companiei Ecopack.
 
Peste jumătate din pro­ducţia de ambalaje a Ecopack merge în industria bunurilor de larg con­sum (alimente, bău­turi, produse de igienă personală), însă com­pa­nia are clienţi şi din industriile elec­­tronică, electroteh­­nică, de piese şi sub­an­sambluri auto.
 
Prin­­cipalii clienţi ai Ecopack sunt companiile multi­na­ţio­nale care au fabrici în Ro­mânia, dar şi firmele cu capital autohton. Capacitatea de pro­ducţie a fabricii din Ghimbav este de apro­ximativ 100 de mi­lioane de metri pătraţi de carton ondulat pe an.